Over ons

Wie is Lien Hendrickx?

Hé daar, al zegt een warme ontmoeting meer dan wat tekst, wat achtergrond informatie kan nooit kwaad. Ik ben sociaal-werkster en sociologe van opleiding. Ik sta al zesentwintig jaar met een glimlach in het leven. Ik ben opgewerkt en positief ingesteld, af en toe verontwaardigd over de wereld en bewust van mijn eigen macht om verandering in werking te stellen. Soms zit er waarheid is van die typische quotes: “Be the change you wish to see in the world”.

We leven in een maatschappij die niet alleen inefficiënt draait, maar ook onhoudbaar is. Al enkele jaren zoek ik stap voor stap naar mogelijkheden om in mijn dagelijks leven minder onethische beslissingen te nemen: van consuminderen tot zoeken naar duurzame alternatieven. Soms zijn simpele, kleine veranderingen al een wereld van verschil. Het besef dat de manier waarop we vervuilen onhoudbaar en onethisch is trek ik door in mijn bedrijf.

Ik ben verslaafd aan het blijven leren, blijven lezen, blijven experimenteren en het blijven zoeken naar innovaties en alternatieven voor zaken waar ik niet 100% achter sta. Een leven zonder sociale context is voor mij uitgesloten. Authentiek, eerlijk contact met anderen is van levensbelang. In De Geensmolen krijg ik de mogelijkheid om mijn eigen waarden, normen en ideeën uit te werken en een bedrijf op te richten die in lijn ligt met wie ik ben.

En wat is dat dan? Als ik eerlijk ben, ik weet het zelf nog niet – Spreek me gerust aan of stuur een mailtje, ik wil er graag met jou over filosoferen! – Ik bouw verder iedere dag, al zoekende. Zoekend naar producten, samenwerkingen, oplossingen, uitdagingen, nieuwigheden en vooral zoekende naar wat De Geensmolen hoort te zijn. Ik kan al niet wachten je te ontmoeten. Hopelijk tot snel, Lien

Missie

Hoe dan ook, of we het willen of niet, we moeten verder met de samenleving die over de eeuwen heen is geconstrueerd en we kunnen niet anders dan zorgdragen voor moeder natuur, fuck living on Mars. We kunnen niet vluchten. We moeten onze samenleving én onze relatie met de natuur verduurzamen. Verantwoord ondernemen als hét antwoord op de problemen van vandaag. Er is nood aan warmhartigheid, eerlijkheid, solidariteit, enthousiasme, hoop en aandacht voor elkaar. Enkel door rekening te houden met elkaar en met de omgeving waarin we ons bewegen kunnen we als samenleving vooruit. Niemand is te klein om verandering teweeg te brengen. Verandering begint bij ieder van ons. In de keuzes die we maken, in huis of op de werkvloer, bouwen we samen aan de wereld van morgen. De beslissingen die we vandaag nemen definiëren de toekomst.

Het is voor mij dan ook evident om een bedrijf te leiden dat deze waarden en normen als basis beschouwd, zonder ze te zien als iets unieks. Dit hoort een normaliteit te zijn, in iedere organisatie, groot of klein, winstgevend of met sociaal oogmerk. Elke ondernemer hoort ook een licht te schijnen op zij die vaak in de donker blijven staan. Elke ondernemer hoort aandacht te hebben voor de ecologische voetafdruk die het bedrijf, van begin tot einde, achterlaat. Verantwoord ondernemen is net dit voor mij: aandacht voor elkaar én aandacht voor moeder natuur. Ecologisch verantwoord ondernemen én sociaal verantwoord ondernemen hoort de norm te zijn. Dit is een logische en natuurlijke denkoefening die o.a. elke beslissing, investering en project stuurt, net zoals het vanzelfsprekend is om te eten, slapen en drinken. Het is mijn missie om een toekomst te bouwen waarin iedereen zich thuis voelt. En we beginnen met een zomerbar. Het kan wonderen doen: een glimlach, een warm ontvangst en een prachtige, huiselijke omgeving om, hoe kort of lang dan ook, in thuis te komen.

Geschiedenis van De Geensmolen

Dat De Geensmolen enkele eeuwen geleden werd gebouwd is duidelijk zichtbaar. De afgelopen jaren werd de molen serieus onder handen genomen waardoor het domein stilaan hersteld raakt in zijn oorspronkelijke glorie. Het oude machinehuis en waterrad van dit prachtig beschermd monument zijn bewaard gebleven al werd de zijarm van de Grote Gete in de jaren 70 dichtgegooit waardoor er al verschillende decennia geen water meer stroomt onder het rad. Vroeger werd de molen gebruikt voor het maken van olie en nadien ook voor het produceren van meel. De vijf aanwezige molenstenen geven aan dat de familie Geens, waarnaar de naam van onze molen verwijst, een welvaarende familie was. Ze hadden niet alleen deze, maar ook verschillende andere molens uit de streek in hun bezit. De Geensmolen is altijd een plek vol energie geweest waar veel mensen over de vloer kwamen. Tegelijkertijd was het toen al een plek om tot rust te komen met zijn ligging middenin het natuurdomein De Grote Getevallei.

d
Close

Een uitzonderlijk begin van een uitzonderlijk bedrijf

bel ons

0468 13 53 15

Mail ons

lien@degeensmolen.be

ADRES

De Geensmolen

Molenstraat 20

3350 Drieslinter

Volg ons